Cadde Yoldaş’a vefasızlık

Yoldaş’a vefasızlık

27.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Besteci Ergüder Yoldaş, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye sanat camiasından az sayıda ismin katılması dikkat çekti

Yoldaş’a vefasızlık

İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanat dünyasının en önemli isimlerinden Ergüder Yoldaş için İzmir’in Balçova ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. ‘Sultan-ı Yegâh’ adlı şarkının bestecisi olarak ün yapan ve yaşamının son yıllarında Alzheimer ve KOAH hastalığıyla mücadele eden 77 yaşındaki usta sanatçının cenazesinde duygu dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Yoldaş’a vefasızlık

1970 ve 1980’li yıllarda yaptığı bestelerle tanınan müzik adamı Ergüder Yoldaş’ın cenazesinde gözler müzisyenin sanatçı dostlarını aradı. Bir döneme, adını yazdıran ünlü müzik adamını son yolculuğunda az sayıda kişi hazır bulundu. Törene katılan bu kişilerin taziyelerini de Yoldaş’ın çocukları, Ayşegül Yoldaş, Mustafa Tanju Yoldaş ve Devrim Yoldaş kabul etti.

‘Hiç yalnız kalmadı’

Mustafa Yoldaş, babasından geriye onlarca eserin kaldığını, bunları bir değerlendirmeden sonra yeni nesillere taşımayı istediklerini söyledi. Mustafa Yoldaş, “Sanatçı ilgisizliği artık Türkiye’de bilinen bir gerçek oldu. Bu nedenle yadırgamıyoruz” dedi.

Ünlü bestecinin bir dönem evli kaldığı sanatçı Nur Yoldaş, “Ergüder, hiçbir zaman yalnız kalmadı. Ailesi hep onun arkasındaydı” dedi. Yoldaş’ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Urla Zeytinalan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yazarlar