Cadde Yusuf Güney’e hakaret ettiği iddia edilen şüpheliye hapis talebi!

Yusuf Güney’e hakaret ettiği iddia edilen şüpheliye hapis talebi!

14.05.2024 - 10:00 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Yusuf Güney’in 6 Şubat 2023 depremlerine ilişkin sosyal medya paylaşımına yönelik hakaret içerikli yorum yazdığı iddia edilen şüphelinin, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Yusuf Güney’e hakaret ettiği iddia edilen şüpheliye hapis talebi

Sosyal medyada 9 Şubat 2023 tarihinde Yusuf Güney’in 6 Şubat depremlerine ilişkin paylaşımına yönelik "Havlayana kadar elini bir yere tut şerefsiz sensin" şeklinde yorum yaparak hakaret ettiği iddia edilen şüpheli A.A. (54) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

"DEVLETİ KÖTÜLEYECEK ŞEKİLDEKİ PAYLAŞININI YANLIŞ BULDUĞUMDAN ELEŞTİRİMİ DİLE GETİRDİM"

Konuya ilişkin şüpheli A.A.’nın emniyette verdiği ifadesinde, "6 Şubat 2023’te çok sayıda insanımızın yaşadığı deprem felaketini yaşadık. Yusuf Güney deprem bölgesinde çektiği videoyu paylaşmıştı. Videoda devletin yetersiz kaldığı şeklinde ve devlet ile yöneticilerini kötülediği söylemleri oldu. Ben de kendisinin hakaret içerikli paylaşımına cevap olarak paylaşım yaptım. Deprem bölgesine giden birilerinin görmüş olduğu eksiklikleri kendisi gidermeye çalışmadan, hiç kimseye yardımcı olmaya çalışmadan devleti kötüleyecek şekildeki paylaşımını yanlış bulduğumdan eleştirimi dile getirdim" dediği öğrenildi.

Yusuf Güney’e hakaret ettiği iddia edilen şüpheliye hapis talebi

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS TALEBİ

Haberin Devamı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli A.A.’nın sosyal medyada müşteki Yusuf Güney’e yönelik olarak "Havlayana kadar elini bir yere tut şerefsiz sensin" şeklinde yorum yaptığı anlatıldı. İddianamede, şüphelinin eyleminin uzlaştırma çerçevesinde kaldığı ancak taraflar arasında uzlaşma görüşmelerinin yapılamadığı da belirtildi. İddianamede şüpheli A.A.’nın ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.