A Harfiyle Başlayan Atasözleri Akacak Kan Damarda Durmaz

Akacak Kan Damarda Durmaz

25.11.2020 - 14:04 | Son Güncellenme:

Atasözleri anlam bakımından öğüt verici kalıplaşmış sözlerdir. Dilimizde yer alan ve çok sık kullanılan atasözlerinden birisi de Akacak Kan Damarda Durmaz sözüdür. Bu sözün anlamını Türk Dil Kurumu sözlüklerinden öğrenip sizlerde cümle içerisinde kullanabilirsiniz. Peki, Akacak Kan Damarda Durmaz atasözünün anlamı nedir? Bu atasözünün anlamını ve cümle içerisinde kullanımını sizlere detaylıca derledik.

Akacak Kan Damarda Durmaz

Akacak Kan Damarda Durmaz atasözü günlük hayatta sık kullanılan bir sözdür. Kısaca herhangi bir zarar karşısında bunun kaçınılmaz olduğu anlamına geldiğini söyleyebiliriz.

Akacak Kan Damarda Durmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

Herhangi bir zarara uğramak birçok kez kaderimizde olan bir durumdur Bu durum ne yapılırsa yapılsın kaçınılmazdır. Akacak Kan Damarda Durmaz atasözü de aslında bu anlamı içermektedir. Kısaca herhangi bir zarar karşısında bunun kaçınılmaz olduğunu anlatarak avundurmak için kullanılan bir söz olmaktadır. Bu atasözünün anlamı ise Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirtilmiştir. TDK sözlüklerine göre bu atasözünün anlamı şu şekilde belirtilmiştir:

- Kişi alın yazısında olanla kesinlikle karşılaşır.

Akacak Kan Damarda Durmaz Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

- Annem arkadaşımın başına gelenlerden dolayı akacak kan damarda durmaz dedi.