Dünya 'Aynı adamla mı çıkıyoruz?' grubu sosyal medyayı karıştırdı! Kadınlara 2,6 milyon dolarlık dava açtı

'Aynı adamla mı çıkıyoruz?' grubu sosyal medyayı karıştırdı! Kadınlara 2,6 milyon dolarlık dava açtı

16.04.2024 - 08:20 | Son Güncellenme:

Bir kadının online grup aracılığıyla eski flörtünün kaba davranışlarını ifşa etmesiyle başladı. Grup kısa sürede aynı adamla tatsız bir ilişki yaşayan onlarca kadının tecrübeleriyle yankılandı. Kendisi hakkında yazılanları sindiremeyen adam, örgütlenen kadınlara 84 milyon TL'lik dava açtı.

Aynı adamla mı çıkıyoruz grubu sosyal medyayı karıştırdı Kadınlara 2,6 milyon dolarlık dava açtı

ABD’de kendisiyle flört eden kadınların örgütlenip hakkında kötü yorumlar yaptıklarını öğrenen adam, 50 kadına 2,6 milyon dolarlık (yaklaşık 84.318.338 Türk Lirası) bir dava açtı.

Haberin Devamı

'KALBİM HIZLA ÇARPMAYA BAŞLADI'

Amerikalı bir adam, 'Aynı Adamla mı Çıkıyoruz?' adlı Facebook sayfasında kendisi hakkında birbiri ardına kötü hikayeler paylaşan 50'den fazla kadına 2,6 milyon dolarlık dava açtı. Örgütlenen kadınlar, Stewart Lucas Murrey'in kendilerini korkutmak için yasal yollara başvurduğunu söyleyerek, mahkemeden onu cezalandırmasını istediklerinin altını çiziyor.

Geçtiğimiz günlerde bir yargıç, kadınlardan Vanessa Valdez'in, Murrey hakkındaki görüşlerini popüler online grupla paylaşarak yanlış bir şey yapmadığına karar verdi. Murrey'in açtığı davadan etkilenen bir diğer kadın Kelly Gibbons, onu gerçek hayatta ilk kez dava hakkında evine geldiğinde gördüğünü söyledi.

"Kalbim hızla çarpmaya başladı. 'Bu adam nerede yaşadığımı biliyor' diye düşünürken kalbim hızla atmaya başladı" dedi.

Haberin Devamı

"Oldukça ürkütücüydü. İçeri girerken cep telefonuyla çekim yapıyordu. Bundan kimin korkmayacağını bilmiyorum."

'ARKADAŞIMIN BÖYLE BİRİYLE ÇIKMASINI İSTEMEM'

Aynı adamla mı çıkıyoruz grubu sosyal medyayı karıştırdı Kadınlara 2,6 milyon dolarlık dava açtı

Gibbons, Murrey hakkındaki ilk gönderiyi, bir flört uygulaması aracılığıyla buluştuktan ve birkaç hafta mesajlaştıktan sonra 'Aynı Adamla mı Çıkıyoruz?' sayfasında paylaştı. 

Gibbons, Murrey'le şahsen tanışmak istemediğine karar vermeden önce telefonda bir süre onunla sohbet etti.
İletişimleri o kadar kötü gitti ki, diğer kadınları onun kaba davranışları konusunda uyarmak istedi ve şunu belirtti: 

"Arkadaşımın böyle biriyle çıkmasını istemem."

EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞIYORLAR

Aynı adamla mı çıkıyoruz grubu sosyal medyayı karıştırdı Kadınlara 2,6 milyon dolarlık dava açtı

2022 yılında ilk olarak New York City'de kurulan 'Aynı Adamla mı Çıkıyoruz?' Facebook grubu, kadınların kendi şehirlerinde yaşadıkları kötü flört tecrübeleri hakkında bilgi paylaştığı grup ağının parçası. Grubun Los Angeles ayağı ise şu anda yaklaşık 53 bin üyesi var.

Gibbons'ın paylaşımı yaptığı dönemde grupta 10 bin kadın vardı. Bununla birlikte, diğer kadınlar da Murrey ile olan kötü etkileşimlerini detaylandırmak için Gibbons'a katılmaya başladı, bazıları flört uygulamalarındaki sohbetlerin ekran görüntülerini paylaşıyor ve yüz yüze randevularını anlatıyordu.

Çoğu birbirini tanımayan kadınlar, davada 'davacının itibarına zarar vermek için komplo kurmakla' ve davacının yalnızca kadınlara özel Facebook sayfasına katılamamasından dolayı ona karşı ayrımcılık yapmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

DAVA AÇAN İLK ERKEK DEĞİL

Murrey, sayfada olumsuz yorumlarını paylaşan kadınlara karşı dava açan ilk erkek değil. 32 yaşındaki Nikko D'Ambrosio, Ocak ayında Chicago'da 27 kadına karşı, gönderilerinde kendisini 'çok yapışkan' ve hayalperest olarak nitelendiren 27 kadına dava açmıştı.

Murrey'in davasındaki hakim, delillere dayanarak mahkemenin Murrey'in öne sürdüğü herhangi bir iddia konusunda sanıklara karşı galip gelme ihtimali görmediğini söyledi.

Flört hayatını mahvolduğunu ve itibarına zarar verildiğini savunan Murrey'in hedef aldığı kadınlar, kararın emsal teşkil edeceğini ve hukuk sistemini kendilerine karşı daha fazla kullanmasını önleyeceğini umuyor.