Dünya Köpek saldırısı bu hale getirdi! 'Dişlerini hala içimde hissediyorum'

Köpek saldırısı bu hale getirdi! 'Dişlerini hala içimde hissediyorum'

26.04.2024 - 12:44 | Son Güncellenme:

Arkadaşıyla keyifli zaman geçirmek için evine gitti. Arkadaşının köpeği başta hiç saldırganlık emaresi göstermiyordu. Ancak bir anda üzerine atılıp dişlerini yüzüne geçirdi.

Köpek saldırısı bu hale getirdi Dişlerini hala içimde hissediyorum

İngiltere'de kayıtlara geçen olaya göre Kelly Allen, geçen ay bir arkadaşının evindeyken, 'arkadaş canlısı' olduğu söylenen köpeklerinin vahşi saldırısına maruz kaldı. Köpek 45 yaşındaki kadının aniden yüzüne hamle yaptı.

Haberin Devamı

17 CM'LİK YARA İZİ İLE UYANDI

Köpek yanağının büyük kısmını koparıncaya kadar kadını bırakmadı. Saldırıdan sonra Kelly'nin beş buçuk saat süren plastik cerrahi ameliyatına ve 40'tan fazla dikişe ihtiyacı oldu. Ameliyattan uyandığında, yüzüne dikilmiş bandajı ve köprücük kemiğinde bulunan 17 cm'lik yara izini gördü.

Kelly, köpeğin daha önce iki kişiye daha saldırdığını öğrendikten sonra tazminat istiyor ancak bu birkaç yıl sürebilir. Kelly, geceleri düzenli olarak ağlayarak uyandığını ve yaşadığı travma ve fiziki görünümü sebebiyle işine geri dönemediğini anlattı.

Şimdi iki oğlundan biri (19 yaşındaki Fletcher ve 18 yaşındaki Cooper) yanında olmadan evden çıkmakta zorlanıyor ve her ay aldığı 350 sterlinlik yasal hastalık maaşı, faturalarını ve yaşam masraflarını karşılamaya yetmiyor.

Haberin Devamı

Köpek saldırısı bu hale getirdi Dişlerini hala içimde hissediyorum

'DİŞLERİNİ İÇİMDE HİSSEDİYORUM'

Kelly, İngiliz basınına verdiği demeçte, "Yataktan kalkamıyorum ve uykumda ağlıyorum çünkü dişlerini içimde hissediyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"Yüzümde korkunç bir yara izi kaldı. Hayatımı mahvetti çünkü artık asla eskisi gibi olmayacak. Artık yüz şekli bozukluğu olan insanlar için kamuflaj makyajı satın almam gerekiyor. Bu, yapmak zorunda kalacağımı hiç düşünmediğim bir şeydi. Bekar bir anneyim ve çoğu hafta elektrik ve doğalgaz faturamı ödeyemiyorum. Bu çok adaletsiz görünüyor."

ANİDEN ÜZERİNE ATILDI

Kelly, 15 Mart Cuma günü bir arkadaşının evine gitmişti. Adını vermek istemediği arkadaşının sosis köpek olarak da bilinen 'dakhund' cinsi evcil bir köpeği vardı. Kelly akşam eve ilk ulaştığında hiçbir saldırganlık belirtisi göstermiyordu. "Çok arkadaş canlısıydı ve saldırgan bir köpek olduğuna dair herhangi bir belirti göstermiyordu" dedi. "Karnını sevdirmek için sırtüstü yatıyordu ve birkaç kez başını kucağıma koydu" diye de ekledi.

Ancak o akşamın ilerleyen saatlerinde Kelly mutfakta oturuyordu ve mutfak tezgâhlarından birine yaslanırken köpeğin tavrı aniden değişti. Bir anlığına bakışlarını başka tarafa çevirdiğinde köpek saldırdı ve dişlerini yanağına geçirdi.

"Havlamadı, hırlamadı veya herhangi bir ses çıkarmadı, sadece atıldı ve yüzüme yapıştı. Dişlerini yanağımın derinliklerinde hissedebiliyordum."

'ALIN ONU ÜZERİMDEN'

Kelly, yüzünden kan akmaya başladığında defalarca, 'köpeği üstünden almaları' için bağırdığını hatırlıyor. Sesleri duyan başka bir arkadaşı mutfağa koşup köpeğin tasmasını yakaladı ancak köpek inatla yüzünü bırakmıyordu.
Kelly tökezleyerek ayağa kalktığında köpek onu bu sefer kolundan tekrar ısırdı. Neyse ki kendini kurtarıp odadan dışarı çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

Hemen acil yardım hattını aradılar ancak sağlık ekiplerinin bölgeye gelmesi uzun sürünce bir arkadaşının yardımıyla hastaneye ulaştı.

İlk müdahalenin ardından, plastik cerrahi ekibi yüzündeki yara için bir ameliyat gerçekleştirdi. Zavallı kadının boynundan alınan bir parça deri yüzüne nakledildi. Kelly, yüzüne dikilmiş bir bandaj ve köprücük kemiğinde 17 cm'lik yara iziyle uyanmadan önce beş buçuk saat boyunca ameliyat masasında kaldı.

Toplamda 36'sı göğsüne ve 6'sı koluna olmak üzere 40'tan fazla dikiş atılması gerekti. Yaşadıkları ruh sağlığına derinden zarar verdi ve güvenini sarstı. Kelly'nin aktardığı üzere, köpek daha sonra Cardiff'teki bir eğitim tesisine götürüldü ve orada uyutuldu.