Dünya Yerel seçimler dünya medyasında... 'Türkiye'nin geleceği Boğaz'da belli olacak!

Yerel seçimler dünya medyasında... 'Türkiye'nin geleceği Boğaz'da belli olacak!

30.03.2024 - 11:01 | Son Güncellenme:

Birçok yayın organı İstanbul'daki başa baş yarışa dikkat çekerken, 2023'te 'yaralanan ve parçalanan' muhalefetin Pazar günü ortaya çıkacak sonuçla darmadağın olabileceği yazıldı.

Yerel seçimler dünya medyasında... Türkiyenin geleceği Boğazda belli olacak

Türkiye'nin 81 vilayetinde Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler, ABD'den İngiltere'ye, Avusturya'dan Fransa'ya ses getiriyor. İngiliz Financial Times gazetesi haberinde, AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'a geniş bir yer vererek, Kurum'un seçim kampanyası döneminde bazı medya kuruluşlarının 'yıldızı haline' geldiğini yazdı. 

Haberin Devamı

Gazete, Kurum'un kampanya dönemi hakkında bilgi vererek; yaşlı huzurevi sakinleriyle şarkı söylemesini ve mitinglerine eşlik eden şarkıcıları hatırlattı. Ve kampanyasının nefes kesen bir coşkuyla takip edildiğini yazdı. CHP adayı İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise, çoğunlukla eleştirilerin hedefi olduğu belirtildi. İstanbul'un muhalefet için, son genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı alınan acı yenilginin ardından yüksek risk taşıdığının altı çizildi.

Yerel seçimler dünya medyasında... Türkiyenin geleceği Boğazda belli olacak

Haberde yanı sıra, Cumhurbaşkanı'nın siyasi hayatı hakkında bilgi verilerek, Erdoğan'ın Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul'u şekillendirdiği yorumu yapıldı. Ayrıca Kurum'un İstanbul'dan zaferle çıkmasının muhalefete ağır bir darbe vuracağı yazıldı. CHP'nin Mayıs 2023'den beri iç bölünmelerle sarsıldığı ifade edilerek, altılı masanın partilerin kendi adaylarıyla seçime girmeleriyle bozulduğu da belirtildi.

Haberin Devamı

ARAB NEWS: YARALANAN VE PARÇALANAN MUHALEFET...

Arab News, Erdoğan'ın 2023 genel seçimlerindeki zaferiyle yaralanan ve parçalanan muhalefete dikkat çekti. Genel seçimlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın galibiyetini hatırlatan internet sitesi, muhalefet ittifakının 'parçalandığı'nı yazdı. Haberde yanı sıra, İstanbul'daki Kürt seçmenlerin şehirde sonuçlar açısından kritik rolde olduğu yorumunu yaptı.

CNN: ERDOĞAN'IN VARLIĞI HİSSEDİLİYOR

Amerikan CNN International televizyonu, yayınladığı video haberde 'Erdoğan oy pusulasında değil. Ancak belediye başkanlığı seçimlerinde varlığı hissediliyor' dedi.

Yerel seçimler dünya medyasında... Türkiyenin geleceği Boğazda belli olacak

KURIER: TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ BOĞAZ'DA BELLİ OLACAK

Fransız Le Monde gazetesi, 'Muhalefet ve Erdoğan'ın partisi sıkı bir yarışa kenetlendi' başlığını tercih etti. Gazete, 16 milyona yakın nüfusuyla ülkenin en büyük metropolü İstanbul'daki yarışa dikkat çekti ve muhabir Nicolas Bourcier'in sahadan bildirdiği seçim atmosferini yazdı.

Avusturya gazetesi Kurier, 'Türkiye'nin geleceği Boğaz'da belirlenecek' başlığı ile okuyucularının karşısına çıktı. Gazete, Boğaz'da fırtına öncesi sessizlik gibi bir gerilim olduğu yorumunu yaparak, pazar günü düzenlenecek seçimlerin önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

ABC: EN ÖNEMLİ YARIŞ İSTANBUL'DA

ABD merkezli ABC News ise 2019 yılında Ak Parti'nin İstanbul ve Ankara'yı kazanmak için çalıştığını belirtti. Ülkedeki en önemli yarışın ise İstanbul'da İmamoğlu ve Kurum arasında geçeceğini belirten ABC News, iki adayın oranlarının birbirine çok yakın olduğunu hatırlattı.

BARRON'S: ERDOĞAN SAHAYA İNDİ

ABD merkezli Barrons's İstanbul'u Türkiye'nin 'Mücevheri' olarak gösterdiği haberinde Erdoğan'ın şehri tekrar kazanmak için sahaya indiğini belirtti. Anketlerde İmamoğlu'nun küçük bir farkla önde olduğunu öne süren Barrons's yarışın kıyasıya geçeğini ifade etti. İmamoğlu'nun olası bir galibiyet sonrası 2028 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmayı hedeflediğini iddia eden internet sitesi "Erdoğan bu ihtimale İstanbul'u alarak son vermek istiyor" değerlendirmesinde bulundu.