Ekonomi Emeklilere müjde! En düşük emekli maaşı alanlara yardım geliyor

Emeklilere müjde! En düşük emekli maaşı alanlara yardım geliyor

17.04.2024 - 18:26 | Son Güncellenme:

En düşük emekli aylığı alan emekliye destek için yeni bir formül aranıyor. İşte bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından çalışma başladı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL alanlar için sosyal destek kapsamında bölgesel destek formülü üzerinde çalışılıyor. Peki bu destek nasıl olacak? İşte detaylar...

Türkiye'de 16,5 milyon emekli bulunurken yaklaşık 3 milyon emekli 10 bin ile 17 bin TL arasında emekli aylığı alıyor. İşte en düşük emekli ayığı alan emekli için çalışma başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında emekliye bölgesel destek formülü masada.

Haberin Devamı

EMEKLİLERE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Bölgesel desteğin kriterleri netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre çalışma kapsamında en düşük emekli maaşı alana destek olunacak. Yani hane geliri 10 bin TL olanlara destek verilecek. Emeklilere nakdi olarak yakıt, doğalgaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılması da değerlendiriliyor. Verilecek destekte kriter bölgelerin ihtiyaçları olacak.

Emeklilere müjde En düşük emekli maaşı alanlara yardım geliyor

KİRA YARDIMI DA OLACAK

AK Parti'li kaynaklar, çalışmada büyükşehirlerdeki barınma sorununa dikkat çekti. Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı üzerinde de çalışıldığı ifade edildi. Emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması kapsamında bütçenin Aile Bakanlığı sosyal yardımlar fonundan sağlanması hedefleniyor. Düzenlemeden yararlanacak emeklilerin emekli aylığı dışında bir gelirinin olmaması kirada oturması ve 10 bin TL'nin üzerinde kazancının olmaması aranacak.

Haberin Devamı

Emeklilere müjde En düşük emekli maaşı alanlara yardım geliyor

ÇALIŞMA HENÜZ BİTMEDİ

Henüz çalışmada sona gelinmedi. Kriterler Aile Bakanlığı tarafından netleştirilecek ve ardından Kabine Toplantısı'na sunulacak. Yasal düzenlemenin Meclis'e gelmesi bekleniyor.