Ekonomi Ödül için aday yazılıma destek

Ödül için aday yazılıma destek

30.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın orman yangınlarıyla mücadelede kullandığı yapay zeka destekli Karar Destek Sistemi, Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliğince “Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi Ödülleri”ne aday gösterildi. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “İnternet üzerinden yapılan oylamada tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Ödül için aday yazılıma destek

Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) 2022’den itibaren kullandığı yerli sistemin orman yangınlarında alevlerle mücadele eden ekiplere büyük destek sağladığını belirtti.

Haberin Devamı

Bakanlıktan sisteme ilişkin bilgilendirmeye göre, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Karar Destek Sistemi, pek çok alt sistemin bir araya geldiği bir yazılım.

Sistem ile meteorolojik veriler doğrultusunda orman yangını çıkma ihtimali ve meydana gelen orman yangınının sebebiyle ilgili tahminde bulunulabiliyor. Yangın durumunda anlık meteorolojik ve coğrafik koşullar analiz edilerek en doğru müdahale şekli belirlenmesine yardımcı oluyor. Vatandaşlar, https://www.itu.int/net4/wsis/stocktaking/ adresinde oy kullanabilecek.