Gündem Amasya’da 100 yıllık tarihi konakta yangın! 1 kişi hayatını kaybetti

Amasya’da 100 yıllık tarihi konakta yangın! 1 kişi hayatını kaybetti

07.05.2024 - 09:32 | Son Güncellenme:

Amasya’da 100 yıllık 2 katlı tarihi konakta çıkan yangın, yanındaki 4 binaya daha sıçradı. Yangın, 2 saat sonucu söndürülürken, konağın sahibi Vedat Sayar’ın(65) cansız bedenine ulaşıldı.

Amasya’da 100 yıllık tarihi konakta yangın 1 kişi hayatını kaybetti

Yangın, 03.45 sıralarında Hacı İlyas Mahallesi Agah Efendi sokakta bulunan 2 katlı tarihi konakta meydana geldi. İddiaya göre, Vedat Sayar’a ait tarihi konakta, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, 4 binaya daha sıçradı. Yangını gören çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.

Haberin Devamı

Olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu yangını kontrol altına alıp, soğutma çalışması yaptı. Konağın içinde yapılan kontrollerde Vedat Sayar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Sayar’ın cansız bedeni yapılan incelemenin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tarihi konak kullanılamaz hale gelirken, diğer binalarda da maddi hasar meydana geldi. Yangının neden çıktığı ise araştırılıyor.

Amasya’da 100 yıllık tarihi konakta yangın 1 kişi hayatını kaybetti

Bu arada, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını yakından takip etti.

Amasya’da 100 yıllık tarihi konakta yangın 1 kişi hayatını kaybetti

‘HENÜZ SEBEBİNİ TESPİT EDEMEDİK’

Haberin Devamı

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, "Emniyet birimlerimiz gerekli soruşturmayı başlattılar. Yangında yaşamını yitiren vatandaşımızı da otopsi için hastanemizin morguna gönderdik. Yangından yaklaşık yarım saat önce vatandaşımız evine dönüyor. Muhtemelen orada başlayan bir yangın ve sonrasında itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle sadece tarihi binamız tamamen yandı. Diğer binalarda ise kısmen zararlar var. Yangının ahşap bina olması ve kontrol altına alınması için ilçelerimizden de takviye itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Kamera görüntülerinde büyük bir patlama görünüyor. Küçük tüp patlaması olabileceği konuşuluyor. Vatandaşımız eve geldikten sonra sanırım ısınması ile ilgili bir durum var. Henüz sebebini tespit edemedik" dedi.

Amasya’da 100 yıllık tarihi konakta yangın 1 kişi hayatını kaybetti