Gündem Emekçilerin elini havada bırakmayın

Emekçilerin elini havada bırakmayın

25.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına açılması için çağrı yapan CHP lideri Özel, “Ben kefilim, orada olacağım. Bir kişinin bile burnu kanamadan işçilerle birlikte 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve Taksim Meydanı’nın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum” dedi.

Emekçilerin elini havada bırakmayın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında, gündemi değerlendirdi. Özel özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ANAYASA MESAJI: Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddelerin yanında, elbette eleştirdiğimiz değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, oradan güç-yetki alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil, herkeste olur, orada da devlet, anayasal düzen ortadan kalkar. İşte o zaman beka sorunu olur.

BEN KEFİLİM: Özgüvenle işçilere inanarak, güvenerek Taksim’i 1 Mayıs’a açın. Kontrol noktalarında polisin yanında DİSK, üzerimize düşerse CHP birer görevlisiyle, içeriye bir tek 1 Mayıs dışı pankart sokmayarak, orada 1 Mayıs’ın salimen kutlanmasını sağlamak iktidarın kendi için yapabileceği en doğru iştir. Karar alıcılara sesleniyorum; var mısın? Ben kefilim. Orada olacağım. Bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı gösterin. Elimizi uzatıyoruz. Elimiz emekçinin elidir. Barışın elidir. Emekçilerin elini, elimizi havada bırakmayın.

Haberin Devamı

HASTA HÜKÜMLÜLER İÇİN ÇAĞRI: Çetin Doğan’ı ve çok sayıda yaşları 80-90 arasında olan yaşlı insanı sırf 28 Şubat sürecinden hesap soruyoruz diye kinle, nefretle hapishanede tutmak yakışmaz. 83 yaşında Makbule Özer, bölgesel bir şifacı. Hasta getirmişler, o hasta sonradan terör örgütünün mensubu çıkmış. 83 yaşındaki bir kadını hapishaneye koydular. Bu terörle mücadele değil. Buradan çağrım, araştırma komisyonu kurulmasını önce teklif edelim.

BENİ SEVEN ARKAMDAN GELSİN: (Çorlu tren kazası davası) Çorlu’da sabah 09.00’da Santral Park’ta buluşarak, annelerin arkasında, onların haykırışlarına eşlik etmek için, barışçıl yürüyüş hakkını kullanarak, onlarla birlikte mahkeme salonuna doğru belirlenen güzergahta yürüyeceğim. Çorlu annelerini yalnız bırakmayın. Beni seven arkamdan gelsin.

MİTİNGDEYİZ, EYLEMDEYİZ: Bundan sonra hiçbir suni gündemle meşgul değiliz. Bu pazar vekillerim, genel başkan yardımcılarım atanmayan öğretmenlerle birlikte Ulus’tadır. Çok yakında emeklileri açlığa mahkum eden 10 bin liraya isyan için mitingdeyiz ve eylemdeyiz. 

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu Özel’i mi eleştirdi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa değişikliği konusunda “Ben Sayın Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıyı kapamam” açıklaması yaparken, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından dün yaptığı bir paylaşım Özel’e tepki olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu x hesabından yaptığı paylaşımda, Adnan Yücel’in bir şiirine yer verdi ve “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” dedi.

CHP’ye katılan vekile rozet taktı

Özel başkanlığında toplanan CHP Grubu’nda, İYİ Parti’den istifa ettikten sonra bir süre bağımsız kalan İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun partiye katılım töreni gerçekleştirildi. Özel, Yanıkömeroğlu’nu kürsüye davet ederek rozetini Özel taktı. Böylece CHP’nin TBMM’deki milletvekili sayısı 126’ya yükseldi. CHP lideri daha sonra salonda bulunan Muhammed ve Mustafa adlı ikiz kardeşlere rozet taktı.

Haberin Devamı

Emekçilerin elini havada bırakmayın

Steinmeier, CHP lideri Özel’i kabul etti

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul etti. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde 50 dakika süren görüşmede, CHP heyetinde Özel’in yanı sıra Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel, Yalçın Karatepe, Gökçe Gökçen, Gül Çiftçi, İlhan Uzgel ve İstanbul Milletvekili Namık Tan yer aldı. Steinmeier, dün ayrıca ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. 35 dakika süren görüşmede Steinmeier’ın Yavaş’a, “Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi” dediği aktarıldı.