Gündem Eski dosttan düşman olmaz

Eski dosttan düşman olmaz

30.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Seçim kampanyası süresince asla muhalefete muhalefet etmediğini vurgulayan Özel, herkesin oyuna talip olduklarını belirterek “Birleşe birleşe kazanacağız. Herkesi sandıklarda buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Eski dosttan düşman olmaz

HABER MERKEZİ - CHP Genel Balkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinin arifesinde hemşehrilerine seslendi. Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki halk buluşmasında konuşan Özel, seçim kampanyası boyunca 104 miting gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ama son mitingi yapacaksam, son bir yerde mikrofonu elime alacaksam orası elbette memleketim olmalıydı” dedi. 

Haberin Devamı

Sanıkta buluşma çağrısı 

Yerel seçimlerin iktidara mesaj niteliği taşıdığını ifade eden Özel, “31 Mart seçimleri elbette birer yerel seçimdir ama gücü elinde tutan, kimseye acımayan, kendinden başka kimseyi görmeyen, zengini kayıran, emekliyi unutan, yandaşı kayıran, esnafı memuru ezdiren, kendi yakınlarına imkanlar yaratıp yoksulları biçare bırakanlara karşı genel iktidarın yerelden dengeleneceği seçimlerdir. Bunun için 31 Mart günü canı yanan herkesi, mağdur olan herkesi, yoksullaşan herkesi sandıklarda buluşmaya ve bu iktidara bir sarı kart göstermeye davet ediyoruz” dedi. 

‘Abla diyeceğim ama kızar’ 

Eski ifttifaklarının dağıldığını vurgulayan Özel, seçim süreci boyunca asla muhalefete muhalefet etmediğini, hiçbir muhalefet partisi liderine kötü söz söylemediğini, seçmenine saygı duyduğunu söyledi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’e de göndermede bulunan Özel, şöyle devam etti: “Meral Hanım birçok şey söyledi. Tek itirazım biz miting yaparken Atatürk’ün partisine yapılan hakaret içerikli afiş idi. Abla diyeceğim dün kızmış bana abla demeyin demiş. Sayın Genel Başkanıma söyleyeceğim şudur. Bize saldırsınlar. Bende kural şu; eski dosttan düşman olmaz. Atatürkçü, centilmen insanlar birbirine çelme takmaz. Birbirine düşmanlık yapmaz. Birleşe birleşe kazanacağız. Onun için bütün gençleri 31 Mart Pazar günü sandık başına gitmeye, cumhuriyetçi, Atatürkçü, ülkesini, vatanını, milletini seven belediye başkanlarına oy vermeye, geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. 

Haberin Devamı

CHP’de 31 Mart ayarı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Merkezi’nde pazar günü yapılacak seçim için hazırlıklar tamamlandı. CHP Genel Başkanı olarak ilk seçim sınavını verecek olan Özgür Özel, Manisa’da oyunu kullandıktan sonra Ankara’ya gelecek. Seçim sonuçlarını Genel Merkez’de 12. katta kurmaylarıyla birlikte takip edecek. Açıklamaları Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Parti Sözcüsü Deniz Yücel yapacak. Sandık sonuçlarının yansımasının ardından Özel’in bahçede otobüs üzerinden bir konuşma yapması planlanıyor. Genel Merkez’e görevlilerin ve parti mensuplarının dışında kimse alınmayacak. Basın mensuplarına rahat çalışabilmeleri için de giriş katı ve 2. kat ayrıldı.