Gündem Lazım olduğunda hep tatilde

Lazım olduğunda hep tatilde

30.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Sultanbeyli ve Sancaktepe’de düzenlediği mitinglerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Lazım olduklarında, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde ya büyükelçilerle Sarıyer’de balıkta” dedi.

Lazım olduğunda hep tatilde

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’un ilçelerinde partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’la birlikte mitingler düzenledi. Sultanbeyli’de ve Sancaktepe’de vatandaşlara hitap eden Erdoğan, “Ya biz bu millete aşığız, aşık. Biz milletimize gitmekle yorulmuyoruz. Tam tersine adeta şarj oluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim hamlesi, maalesef son beş yıldır durmuş. Hatta ibre tersine dönmüştür. Şehri yönetmesi gerekenler, İstanbul’dan başka her işle uğraştıkları için bırakınız yeni projeyi, devraldıkları yatırımları bile sürdürememişlerdir. İşte şu anda İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, acaba Sultanbeyli’ye en ufak bir yatırımı oldu mu? Büyükşehir Belediyesi’nden ne diyor? Tam ileri. Ne tam ileri ya? Sen, tam gaz geri gidiyorsun. Sultanbeyli’yi bir defa hiçbir zaman kalkıp da sahiplenmedin ki. Ulaşımıyla, çevresiyle, depreme hazırlığıyla, sosyal belediyeciliğiyle, İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir. Lazım olduklarında, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde anlıyorsunuz değil mi? Ya Büyükelçilerle Sarıyer’de, balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul’un yönetimi, yarı zamanlı mesaiyle olacak bir iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez. Ya İstanbul’a hizmet ediyorsunuz ya da bu şehri ihmal ediyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

‘İstanbul 5 yıl daha kaybedemez’

Sancaktepe’de yaptığı konuşmada da mevcut İBB yönetimine ve CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Kırgınlıkla ve öfkeyle değil, sağduyuyla meseleye yaklaşacağız. Kullanacağımız oyun gelecek 5 yılımızı doğrudan etkileyeceğini asla aklımızdan çıkarmayacağız. İstanbul’un bir 5 sene daha kaybetme lüksünün olmadığını hepimiz görüyoruz” dedi.

Erdoğan “Bir tarafta temiz, şeffaf ve dürüst siyasetin temsilcileri var, diğer tarafta kaynağı karanlık, deste deste dolarlar, avrolarla para kulesi üretenler var. Bir tarafta vatandaşın her anında yanında olan gerçek belediyecilik var, diğer tarafta algı belediyeciliğiyle gözleri boyamaya çalışanlar var. Bir tarafta deprem ve trafik başta olmak üzere şehrin sorunlarına çözüm geliştirenler var, diğer tarafta reklama verdiği önemin onda birini depreme vermeyenler var” ifadelerini kullandı.

Lazım olduğunda hep tatilde

‘Seçim sahada kazanılır’

Erdoğan, İstanbul Sandık Görevlileri ile bir araya geldiği iftar programında “Her seçim dönemini milletimize geçmişte yaptıklarımızın hesabını verme ve gelecekte yapacaklarımızın ruhsatını alma vesilesi olarak gördük. Yetkiyi hiçbir zaman başka yöntemlerde aramadık. Şu anda öyle kirli pazarlıklar var ki. CHP’nin İstanbul’daki büyükşehir adayı bu tezgahların peşinde. Benim halkım Ekrem Efendi’ye böyle bir yol göstermeyecek. Biz muradımıza ereceğiz. Seçim sahada kazanılır. Sahada yoksanız sandıktan bir şey çıkmaz. Sandığa dikkat etmezseniz de sahadaki emeğinizin bir kısmı heba olur. Ben sandıklara sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Gazze’yi istismar eden fırsatçılara prim vermeyin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli’deki mitinginin ardından Sancaktepe’ye geçti. Mitinge Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra AK Parti’nin İBB Adayı Murat Kurum da katıldı. Kalbi Gazzeli mazlumlar için samimiyetle çarpan kardeşlerine seslendiğini belirten Erdoğan, “Türkiye düşmanlarının tamamı yalan, tamamı düzmece propagandalarına bakıp da içinize şüphe düşürmeyin. İnsanımızın Gazze hassasiyetini, istismar etme peşinde koşan fırsatçıların ahlaksız ve asılsız söylemlerine prim vermeyin. Türkiye tüm kurumlarıyla Filistin halkının yanındadır. Elimizin uzandığı, gücümüzün yettiği, imkanlarımızın el verdiği ne varsa hepsini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.