Gündem Murat Kurum gazetecilerin sorularını yanıtladı

Murat Kurum gazetecilerin sorularını yanıtladı

28.03.2024 - 16:48 | Son Güncellenme:

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli’de katıldığı programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Murat Kurum gazetecilerin sorularını yanıtladı

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Şişli’de düzenlenen "Hızlı ve Sağlam Adımlar: İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı" tanıtım toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Kurum'a "Ekrem İmamoğlu'nun değeri 1,5 milyarlık villalarını ilk açıkladığı mal beyanında göstermemesiyle ilgili soru yöneltildi. Benzer bir olayın kendisinin başına gelmesi durumunda nasıl davranacağı sorulan Murat Kurum, "Murat Kurum'un başına böyle bir süreç gelmez. Çünkü Murat Kurum milletten bir şey gizlemez, saklamaz. Mal beyanını bir gün önce farklı, bir gün sonra farklı vermez. Mal beyanını verip bir gün sonra 1,5 milyarlık malı olmaz. Üstüne böyle bir malı geçirmez. Biz kendimizle, kendi işlerimizle ilgileneceğiz. İstanbul'a mal beyanı niye açıklanmadı, bunu kendilerinin net bir şekilde açıklaması, ifade etmesi gerekir.

Maalesef bunları hala açıklamıyorlar. Bunları soracak televizyon programlarına katılmaktan imtina ediyorlar. Hatırlamıyoruz, vaatlerimizi unuttuk. Balya balya paralarının cevaplarını vermekten imtina ediyorlar. İstanbullular 31 Mart geldiğinde sandıkta hesabı kesecekler, sandıkta kendilerini unutanlara, kendisinin zor gününde yanında olmayıp orada balya balya kuleler yapanlara, yine İstanbul'un yanında olmayanlara 31 Mart'ta gereken cevabı verecek. Şu çalışma bizim için çok kıymetli bir çalışma. İstanbul’un içine düşmüş olduğu durumu ve bu durumdan kurtarabilmek adına atacağımız adımları burada ifade etmeye çalıştık. CHP’li yönetimin 5 yılda yaptığı işlerin 6 ayda, 1 yılda nasıl yapılacağını tüm İstanbul’a anlatmaya çalıştık. Tüm İstanbul’la birlikte biz bu projeleri yapacağız, tüm İstanbul’un, İstanbulluların yüzü gülecek. Hep birlikte o huzuru ve mutluluğu hissedeceğiz" şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

Murat Kurum gazetecilerin sorularını yanıtladı

"DAVRANIŞLARINIZLA SAMİMİ, YAPTIKLARINIZLA ADALETLİ OLACAKSINIZ"

İBB’ye ait iştiraki şirketlerinde maaş konusunda grevler yaşandığına ilişkin sorulan soruya Kurum, "O haksızlıkları gidermemiz lazım. ‘Hak, hukuk, adalet’ diye konuşup meydanlarda gezmekle adalet sağlanmıyor. Bir kere adaletli olacaksınız. Davranışlarınızla samimi, yaptıklarınızla adaletli olacaksınız. Dürüst olacaksınız, mal beyanınızı gizlemeyeceksiniz. Dolayısıyla biz attığımız her adımda dürüst, samimi olacağız. Bu dürüstlüğü İstanbullular her alanda görecekler. Hep birlikte bunları yaşayacağız. 6 ayda 5 yıldır İstanbul’un gündemine gelen taksi sorununun çözüldüğünü göreceksiniz. 6 ayda o yarım bırakılan metroların nasıl bitirildiğini, 5 yıldaki o hatlardan daha fazla hattın nasıl açıldığını, depremle ilgili 6 ayda 5 yılda yapılan işten daha fazla işlerin nasıl yapılabildiğini tüm İstanbul’a göstereceğiz. Burada inşallah hep birlikte bu süreçleri yürütüyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"GÜNDEMİ BAŞKA NOKTALARA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Kurum kendisine yöneltilen ‘Sayın İmamoğlu Kürtçe bir seçim şarkısı çıkardı, son zamanlarda mitinglerde Kürtçe kelimeleri dillendirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise , "Bu noktada samimiyetin ne olup olmadığını İstanbullular 5 yıldır gördüler. Kim samimi, kim değil, kim doğru söylüyor, kim yalan söylüyor bunu net bir şekilde ortaya koydular. Artık 2 gün sonra 31 Mart’ta İstanbullular kendilerine hizmet edenle, etmeyeni, doğru söyleyenle söylemeyeni sandıkta ayıracaktır. Biz tüm İstanbulluların oyuna talibiz. Burada tüm etnik köken ve inanışların, kim burada yaşıyorsa, burası tüm medeniyetlerin bir arada yaşadığı bir yer. İstanbul’u böyle tarif ediyoruz. O yüzden bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Bizim kırmızı çizgimiz terördür. Dolayısıyla bunun dışındaki her bir vatandaşımız başımızın tacıdır. Dini, dili, ırkı, inancı, mezhebi ne olursa olsun o anlayışla çalışacağız. Açıkçası onların ne yaptığıyla ilgilenmiyoruz. Onlar ne yaptıklarını da bilmiyorlar. Şaşırmış bir vaziyetteler. Ne yapsak da milletimizin aklını çelsek diye uğraşıyorlar. İşte bir bakıyorsunuz işe başlama töreni, bir bakıyorsunuz farklı farklı törenler yaparak gündemi başka noktalara çekmeye çalışıyorlar ama nafile" diyerek yanıt verdi.

Haberin Devamı

"ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR, GEREĞİ YAPILACAKTIR"

Murat Kurum'a, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in CHP'deki para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye ifade vermeye gittiği hatırlatıldı. Kurum, "Adli süreç yürüyor. Hakimlerimiz, savcılarımız takip ediyor, gereği yapılacaktır" dedi.