Diğer Bisikletçi Luis Joe Lührs, Türkiye'de en zorlandığı etabı açıkladı!

Bisikletçi Luis Joe Lührs, Türkiye'de en zorlandığı etabı açıkladı!

30.04.2024 - 17:03 | Son Güncellenme:

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yağmurlu bir İstanbul etabıyla sona erdi. Son yarış öncesinde Red Bull'un desteklediği Bora-Hansgrohe takımından Alman bisikletçi Luis Joe Lührs açıklamalarda bulundu.

Bisikletçi Luis Joe Lührs, Türkiyede en zorlandığı etabı açıkladı

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2024) sona erdi. Red Bull'un destekçisi olduğu Bora-Hansgrohe takımından Alman bisikletçi Luis Joe Lührs, İstanbul yarışı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'3 YIL ÖNCE YAĞMUR YAĞIYORDU, HER YERDE KAZA YAPAN VARDI'
Sence yağış yarışı etkileyecek mi?
Evet yağış etkileyecek bence yarışı. 3 yıl önce buna benzer bir durum yaşamıştık. Start anında yağmur yağıyordu. Her yerde kaza yapan vardı. Bence biraz tehlikeli olacak. Nasıl bir durumda olduğumuzu görmemiz gerekecek.

İKİNCİ ETAP ÇOK ZORDU
Türkiye'de en zorlandığınız kısım neresi oldu yarışta?
Benim için çok zordu. Pelotonun önünde takıma yardım edecektim. Takımın bir planı vardı. Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım. Danny sprintte olacaktı. Örnek olarak ikinci etabı verebilirim. Orada rüzgarda çok kovalamak zorunda kaldım.

Bisikletçi Luis Joe Lührs, Türkiyede en zorlandığı etabı açıkladı

SPONSORLUK DAHA ÇOK ŞEYİ MÜMKÜN KILACAK
RedBull'un takıma desteği bulunuyor. Neler söylersin bu sponsorluk için?
Bizim için sponsorlar çok değerli. Takımın geleceği için önemli bir destek. Daha çok şeyi mümkün kılacaktır. Şu anda yarışa odaklanıyorum

Haberin Devamı

İSTANBUL ETABI YAĞIŞ NEDENİYLE NÖTRALİZE DİLDİ
Yarış gününe İstanbul'a yağan yağmur damga vurdu. Yarış öncesinde yağmur yağışının ardından yolların kayganlaşması sebebiyle organizasyon komitesi, sporcu temsilcisi, takım temsilcisi ve hakem komitesi, etabın nötralize edilmesine karar verdi.

GEÇEN YIL FRANSA'DA 2 ETAP GALİBİYETİ ELDE ETTİLER
2005 yılında Ralph Denk, “Dev Yarış Takımı” adında bir Dağ Bisikleti Takımı kurdu. 2006 Dünya Kupası'ndaki genel zafer de dahil olmak üzere birçok başarıyı kutladı. 2010'dan beri bugün BORA - hansgrohe olarak bilinen profesyonel bir yol bisikleti takımı kuruldu. 2023 yılında 30 bisikletçi ile 23 zafer elde eden takım Tour de France'da 2 etap galibiyetiyle ile dikkatlerini üzerine çekti.

Yazarlar