Fenerbahçe Fenerbahçe'den fırsat transferi! Premier Lig yıldızı için operasyon

Fenerbahçe'den fırsat transferi! Premier Lig yıldızı için operasyon

12.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Antalyaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe bir yandan transfer için çalışmalarını sürüyor. Transferin kapanmasına çok az süre kala 6 numara için rota Premier Lig yıldızına döndü.

Fenerbahçeden fırsat transferi Premier Lig yıldızı için operasyon

Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem Süper Lig'de başarı hedefleyen Fenerbahçe, transfer sezonunun kapanmasına kısa süre kala çalışmalarını hızlandırdı. Son takviye için 6 numara pozisyonunu düşünen sarı-lacivertliler, Premier Lig yıldızını gündemine aldı.

Haberin Devamı

21 AYRILIK
Arda Güler başta olmak üzere Attila Szalai, Bruma, Diego Rossi, Altay Bayındır, Mergim Berisha, Willian Arao, Enner Valencia, Samatta, Gustavo Henrique, Serdar Dursun ve Eyüp Akcan ile yollarını ayıran Fenerbahçe; Joao Pedro, Emir Ortakaya, Tiago Çukur, Ertuğrul Çetin, Çağtay Kurukalıp, Arda Çağdaş, Yusuf Kocatürk ve Yiğit Efe Demir'i de kiralık göndermişti.

YOĞUN FİKSTÜR
Süper Lig’de 4. hafta itibarıyla verilen milli ara sonrası Fenerbahçe, 17 Eylül Pazar günü Antalyaspor’u konuk edecek. Sarı-lacivertlileri bu müsabaka ile birlikte yoğun bir maç trafiği bekliyor. 21 Eylül Perşembe günü UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ilk maçında Danimarka ekibi Nordsjaelland ile Kadıköy’de karşılaşacak. 3 gün sonra deplasmanda Alanyaspor ile kozlarını paylaşacak Fenerbahçe, hafta içi mesaisinde (28 Eylül) yine Başakşehir ile lig maçına çıkacak. İsmail Kartal’ın öğrencileri, 1 Ekim Pazar günü gündüz maçında Çaykur Rizespor’u konuk edecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden fırsat transferi Premier Lig yıldızı için operasyon

Fenerbahçe, Ekim ayında ise 2’si UEFA Avrupa Konferans Ligi, 4’ü Süper Lig olmak üzere 6 mücadele yapacak.

ANDRE GOMES FENERBAHÇE'NİN GÜNDEMİNDE
Sports Digitale tarafından aktarılan bilgilere göre Fenerbahçe'de gözler Premier Lig'e döndü. Kadrosunu yeni bir 6 numara ile güçlendirmek isteyen Kanarya, Everton'ın 30 yaşındaki Portekizli oyuncusu Andre Gomes ile ilgileniyor.

Andre Gomes futbol kariyeri boyunca Everton, Barcelona, Benfica ve Lille gibi ekiplerde forma terletti. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak Lille'de oynayan Gomez, Fransız takımı için 2022-23 sezonunda toplamda 27 maça çıktı. Sahada olduğu dakikalarda 3 kez fileleri havalandırmayı başaran tecrübeli futbolcu 2 golün de asistini yapan isim oldu

La Liga, Premier Lig ve Ligue 1'de oynayan Andre Gomes kariyeri boyunca toplamda 341 resmi maçta yer aldı. Sahada olduğu maçlarda 29 gol kaydeden Portekizli oyuncu 29 golün de asistini yaptı.

CRESPO'DAN PENDİKSPOR'A RET
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Crespo'dan gelir elde etmek isteyen Fenerbahçe, olası bir anlaşma durumunda sözleşmeye 6 milyon Euro civarında bir satın alma opsiyonu koymak istiyor. Crespo'ya Süper Lig ekibi Pendikspor'un talip olduğu, oyuncunun ise bu teklifi reddettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

LİDER PROFİLLİ TRANSFERLER
Sarı-lacivertli takımda bu sezon lider futbolcular dikkat çekiyor. Inter’den gelen Edin Dzeko takımın hem kaptanlığını hem de liderliğini üstlendi. Ajax’dan transfer edilen Dusan Tadic takımın oyun lideri oldu. Rodrigo Becao, savunma hattının lideri olarak öne çıktı. Dinamo Zagreb’den uzun uğraşlar sonunda getirilen Dominik Livakovic kısa süre içinde kaleyi teslim alacak. Manchester United’dan transfer edilen Fred orta sahada liderlik özellikleriyle vitrine çıkarken kısa sürede ciddi katkı yaptı.

Fenerbahçeden fırsat transferi Premier Lig yıldızı için operasyon