Skorer Sporun Oscar Gecesi! 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu

Sporun Oscar Gecesi! 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu

08.05.2024 - 20:30 | Son Güncellenme:

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılının enleri Volkswagen Arena'da sahiplerini buldu.

Sporun Oscar Gecesi 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu

Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan ve Gillette Milliyet ortaklığında 9. kez düzenlenen “70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi.

MAURO ICARDI, SKORER'E KONUŞTU

70. Gillette Milliyet Ödül Töreni'nde yılın futbolcusu ödülünü kazanan Mauro Icardi, SKORER'den Nergis Aşkın'a özel açıklamalarda bulundu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Spor tutkunlarının yakın takip ettiği ve heyecanla beklediği bu görkemli törende Yılın Sporcusu, Yılın Antrenörü, Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu, Yılın Futbolcusu, AXA Sigorta Yılın Takımı, Yılın Çıkış Yapan Sporcusu ve Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı olmak üzere toplam 7 kategorinin birincileri açıklandı ayrıca özel ödüller de sahiplerini buldu.

YILIN SPORCUSU ÖDÜLÜ

Yılın Sporcusu Ödülü'nün sahibi A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet'in sporcusu Melissa Vargas oldu. Melissa Vargas'a ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak takdim etti. Bakan Bak açıklamasında şu sözleri dile getirdi:

""Güzel bir proje, başından beri başarılı bir şekilde gidiyor. Spor büyük bir güç, hepimizi bir araya getirdi. 2023 yılı büyük başarılarla tamamlandı. 2024 yılı spor için çok önemli etkinliklerin olduğu bir yıl. Avrupa Şampiyonası, Paris Olimpiyat Oyunları… Türk sporunda yükseliş var. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi bizleri daha da teşvik ediyor. Bizleri sevindiren 2023 yılında katıldıkları turnuvalarda başarıları alan Filenin Sultanları’nı tebrik ediyoruz. Onların bu başarısında önemli katkıları olan sporcularından bir tanesi de yılın sporcusu seçildi."

Vargas ise ödül sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Merhaba, benim için voleybolun en zor kısmı: Konuşma zamanı. Takımıma ve Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum. Umarım bizi yeni bu yaz da VNL ve Paris Olimpiyatları’nda desteklemeye devam ederler."


Haberin Devamı
GILLETTE YILIN FUTBOLCUSU ÖDÜLÜ

Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü'nün sahibi Galatasaray forması giyen Mauro Icardi oldu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ödülü takdim etti.

Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ödül töreninde yaptığı açıklamada, "Spor camiamızın kıymetli gönüllüleri çok özel bir gece. Büyük bir emeğin, büyük bir özverinin sonucu 70 yıl. Bu güzel geleneği 70 yıl boyunca taşıyan ve bundan sonra sürdürecek olanlara saygılarımı arz ediyorum. Spor özel bir alan, umut veren bir olgu. Bu özel gece bizim için mutluluk, umut dolu. Türkiye sporda da yükselen bir yıldız. Türkiye'nin spordaki yükselişi çok uzun yıllar daha devam edecek. Yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler. Bu akşam birbirinden kıymetli sporcularımız, spor insanları var. Bu güzel gecede başarılarıyla ödül alan tüm spor insanlarını tebrik ediyorum. Yılın futbolcusu ödülünün sahibi Mauro Icardi" ifadelerini kullandı.


Mauro Icardi teşekkür konuşmasında, "İyi akşamlar herkese, 70 yıldır yapılan bu etkinliğe beni çağırdığınız için müteşekkirim. Gurur duyuyorum. Erden Timur'a da çok teşekkür etmek istiyorum. Bütün Galatasaray ailesine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Gol sevincine dair gelen soruya Mauro Icardi, "Gol sevincim Arjantinli futbolcu Riquelme tarafından yapılıyordu. Ben de profesyonel oyuncu olarak ilk golümden sonra insanların nasıl bağırdıklarını duymak için bu sevincimi yaptım. Halen yapmaya devam ediyorum" cevabını verdi.

ERDOĞAN DEMİRÖREN BÜYÜK ÖDÜLÜ

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü'nün sahibi Türkiye Bisiklet Federasyonu oldu. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, ödülü aldı. TMOK Başkanı Uğur Erdener, Erdoğan Demirören Büyük Ödülü'nü takdim etti. TMOK Başkanı Uğur Erdener konuşmasında, "Bu güzel ve özel gecede sizlerle olmaktan duyduğum mutluluğu paylaşmak isterim. Team Türkiye olarak tekrar mücadele edecek ülkemiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli sporcularının en büyük başarıları yaşatacaklarına eminiz. TMOK olarak, değerli destekçilerimizle Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan 100'e yakın sporcumuza 4 yıldır destek veriyoruz. Tüm amaç, bu başarıya ulaşmak. Buna da yürekten inanıyoruz."

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu açıklamasında, "Çok önemli bir isimden bu ödülü almak bisiklet ailesi açısından çok önemli. Biz Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın önderliğinde bu yıl bu organizasyonu gerçekleştirdik. Az önce hakikaten çok heyecanlandım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bisiklet ailesi olarak 59'uncusunu yaptığımız Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 60'ıncısında görüşmek dileğiyle teşekkür ediyoruz. Demirören ailesine ve rahmetli Erdoğan Demirören'in mekanı cennet olsun. Milliyet ailesini alarak bugünlere getirdiler" dedi.

GILLETTE VENUS YILIN KADIN SPORCUSU ÖDÜLÜ

Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü'nü P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu takdim etti. Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü'nün sahibi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu oldu.

Törende, Gillette Venus Yılın Sporcusu Ödülünü Buse Naz Çakıroğlu’na takdim eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Türkiye’nin en uzun soluklu spor ödül töreni olan Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin bu yıl 70.’sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gazete küpürleriyle başlayan bu macera, bugün 70. senesini yaşıyor. 2024’te bu özel serüvenin 9.kez paydaşı olmaktan büyük gurur duyuyoruz. '1 Oy 1 Destek' diyerek çıktığımız bu yolda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte bugüne kadar ülkemizin çeşitli bölgelerinde, binlerce gencimizin spora ulaşmasını ve bugünün sporcularını takdir ederken geleceğin sporcularını da yetiştirmeyi amaç edindik. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin her sene bir ‘anlam’ kazanması, sporcuya ve spora destek sağlaması bizim her zaman önceliğimiz oldu. Sporda 2024 yılı büyük bir önem taşıyor. EURO 2024’te mücadele edecek olan Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımımız’ın yanı sıra, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda da sporcularımız madalya mücadelesi verecek. Erkek bakımının lider markası Gillette olarak, Türk futbolunun daimi destekçisi ve 8 yıldır da A Milli Erkek Futbol Takımımızın ile Ariel markamızla da A Milli Kadın Futbol Takımımız’ın 8 yıldır gururlu sponsorları arasındayız. 2024 Paris Olimpik ve Paralimpik Oyunları yolunda toplamda 47 olimpik ve paralimpik sporcu ve annelerine destek vermenin gururunu yaşıyoruz. ‘Yıldız Anneler’ olarak değişen projemizde sporcularımızı ve onların arkasındaki yıldız annelerimizi desteklemeye diğer yandan çocukları ve anneleri spora teşvik etmeye ve spor bilincini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Buse Naz Çakıroğlu teşekkür konuşmasında, "Geçtiğimiz sene bu ödülü aldığımda kendimi çok mutlu hissediyordum, bu yıl çok gururluyum. Bu ödüle beni layık gören sevgisini, değerini azaltmayan Türk halkına teşekkür ediyorum. Paris 2024'e çok az bir süre kaldı. Bu seneden tek dileğim hepimizin evimize bol madalyalı, çok mutlu dönmesi olacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
7DAYS EUROLEAGUE ÖDÜLÜ

7Days EuroLeague Ödülü'nün sahibi Fenerbahçe Basketbol Şubesi oldu. Fenerbahçe Basketbol Şubesi'nin ödülünü Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş aldı. 

Can Gebetaş yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi:

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak futbol dışındaki branşlarımızda; basketbol, voleybol, olimpik şubelerde hem ulusal hem de uluslararası kulvarlarda ülkemizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Üstelik spor kulüplerinin finansal olarak zorluk yaşadığı bu dönemde basketbol şubemizin keza voleybol şubemizin Avrupa’da getirdiği başarılar, -olimpik şubelerimiz de öyle- bizleri ziyadesiyle gururlandırıyor, mutlu ediyor. İki sene üst üste EuroLeague şampiyonluğu kazandık. Aynı zamanda Erkek Basketbol ve Kadın Basketbolda EuroLeague Kupasını müzesinde barındıran dünyadaki ilk kulüp olma başarısını gösterdik. Bu başarı nedeniyle hocalarımızı, teknik heyetlerimizi, sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum bu gururu bizlere, Fenerbahçe ailesine ve Türk sporuna kazandırdıkları için. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu ödüle layık görülmüş olmak büyük mutluluk. Bizi bu ödüle layık görenlere de teşekkür ediyorum.

ADEL / FABER - CASTELL YILIN İZ BIRAKAN SPORCUSU ÖDÜLÜ

Adel / Faber - Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü'nün sahibi Aysu Türkoğlu oldu. Aysu Türkoğlu teşekkür konuşmasında, "Burada olmak benim için çok büyük bir gurur. Bunu Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında başardık. Destekleriniz için herkese teşekkür ederim, iyi ki varsınız" dedi.

ALTINYILDIZ CLASSICS ÖDÜLÜ

Altınyıldız Classics Ödülü'nün sahibi Semih Kılıçsoy oldu. Altınyıldız Classics Ödülü'nü Altınyıldız Classics CEO'su Enis Habif takdim etti.

Semih Kılıçsoy teşekkür konuşmasında, "Böyle özel bir gecede olduğum için çok mutluyum. Bana bu ödülü layık görenlere teşekkür etmek istiyorum. Beşiktaş ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı
YILIN ANTRENÖRÜ ÖDÜLÜ

Yılın Antrenörü Ödülü'nün sahibi A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli oldu. Daniele Santarelli'ye ödülünü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi takdim etti.

Daniele Santarelli'ye ödülünü vermeden önce bir konuşma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Sayın bakanlarım, değerli konuklar, hepinize iyi akşamlar diliyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Özellikle antrenörlerimizin hepsi de birbirinden başarılı. Bizim de Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu yıl çok önemli bir yılımız; çünkü 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na bir ay kaldı. Bu bir aylık süre zarfında son derece iyi hazırlanıyoruz, başta hocamız Montella olmak üzere. Hepinizden A Millî Futbol Takımımızı yürekten desteklemenizi rica ediyorum. Ayrıca bu güzel organizasyonun 70. yılında Demirören ailesi başta olmak üzere Gillette ve Milliyet grubunu kutluyorum. Böyle güzel bir organizasyonda bizleri buraya davet ettikleri için de saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

YILIN ENGELLİ/PARALİMPİK SPORCUSU/TAKIMI ÖDÜLÜ

Yılın Engelli/Paralimpik Sporcusu/Takımı Ödülü'nün sahibi Golbol Kadın Milli Takımı'nın oldu. Ödülü Konya Milletvekili Mehmet Baykan teslim etti. Mehmet Baykan, "Ömrümüzün en güzel yılları, en güzel zamanları gençlerimize hizmet üreterek geçti. Son yıllarda devletimiz, sporumuza ve sporcumuza başta tesis yapılanmasıyla, sportif projelerle maddi manevi desteklerle çok büyük alan açtı. Türk çocukları bu alanı değerlendirmesini çok iyi bildi, yeteneklerini ortaya koydu. Bu destekleri, bu yaratılan fırsatları çok iyi değerlendiren paralimpik sporcularımız her alanda farklı başarılar ortaya koydular. Demirören ailesine teşekkür ediyorum, bu geleneğin yıllar boyu devam etmesini diliyorum" dedi.

MİLKA YILIN KAYAK SPORCUSU ÖDÜLÜ

Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü'nün sahibi U16 Milli Takım sporcusu Rıfat Hamza Taş oldu. Rıfat Hamza Taş'a ödülünü Mondelez International Pazarlama Direktörü Bahadır Demir takdim etti.

Haberin Devamı
NAMIK SEVİK ÖDÜLÜ

Namık Sevik Ödülü'nü Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir takdim etti. Namık Sevik Ödülü'nün sahibi Gürcan Bilgiç oldu. Özay Şendir konuşmasında, "Bir milleti millet yapan ortak sevinçler, ortak heyecanlardır. Biz Milliyet olarak Türkiye'de amatör sporlara en fazla sayfa arayan gazeteyiz. 1994 Kanada, 2008 Türkiye... Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 13-16 yaşındaki çocuklar spora başladıkları zaman kötü alışkanlıklardan uzak kalma oranları daha fazla oluyor. Spor bizim için bu kadar anlamlı. Bu yolda aynı bizim gibi düşünen bir ortak bulduk kendimize" dedi.

Gürcan Bilgiç ödülü aldıktan sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, "Herkesi saygıyla selamlıyorum. Ben Milliyet'te büyüdüm. Mesleği orada öğrendim sayılır. Orada ustaların tedrisatından geçen belki son kuşağız. Hepsi bize dokundular, bir şeyler öğrendik. Eşimle Milliyet Gazetesi'nde evlendim. Çocuklarımın haberini onlarla kutladık. Bugün bizim mesleğin alabileceği en prestijli ödül elimde. Ben Namık ağabeyle de çalıştım."

ARIEL İLE SPORDA YILIN EN TEMİZ HAREKETİ ÖDÜLÜ

Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü'nün sahibi A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası oldu. Necla Güngör Kıragası'na ödülünü P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Değer Kurtaslanoğlu takdim etti.

Necla Güngör Kıragası teşekkür konuşmasında, "Umarım kadınların sesi daha çok çıkar, umarım başarılarımıza daha da fazla başarılar ekleriz" dedi.

AXA SİGORTA YILIN TAKIMI ÖDÜLÜ

AXA Sigorta Yılın Takımı Ödülü'nü A Milli Kadın Voleybol Takımı aldı. AXA Sigorta Yılın Takımı Ödülü'nü AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken teslim etti. Yavuz Ölken, "Çok farklı duygular yaşattı hepsi bize. 2023 senesi çok mutluluklar yaşadığımız bir yıl oldu. Emekleri geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türk kadınının gücünü gösteren Filenin Sultanları seçilmiş" dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın sporcuları ödül töreninde sahneye çıktı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar teşekkür konuşmasında, "Yeni bir milli takım dönemine başlıyoruz. Geçtiğimiz yıl bizim için gerçekten çok özeldi. Bu yıl Olimpiyat Oyunları senesi ve umuyorum bizi seven, ülkesini seven herkesi başarılarımızla bir kez daha gururlandırmak nasip olur" dedi.


Hande Baladın açıklamasında, "Burada olmak inanılmaz mutluluk ve gurur verici. Geçtiğimiz yıl harika bir yaz geçirdik. Rüyalarda gördüğümüz, hayaller kurduğumuz bir yazdı açıkçası. Bu sene aynı gururları yaşamayı diliyoruz, istiyoruz. Bu serüven aslında yeni başlamadı. Biz çok uzun yıllardır bu sorumluluğu hissediyoruz. Küçük arkadaşlarımıza örnek olmak istiyoruz. Biz çok heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.


Zehra Güneş konuşmasında, "Bu akşam burada olduğumuz için çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Olimpiyat Oyunları öncesi siz değerli insanların önünde ödül almak bizim için çok büyük bir moral ve motivasyon. Önümüzde çok büyük bir periyot var. Sizin destekleriniz bizim için çok önemli. Bizim değerimizi tekrardan bize gösterebildiğiniz için çok teşekkürler" açıklamasını yaptı.


Haberin Devamı
YILIN ÇIKIŞ YAPAN SPORCUSU ÖDÜLÜ

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu Ödülü'nün sahibi Arda Güler oldu. Arda Güler'e ödülünü Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır takdim etti. Veli Ozan Çakır şu sözleri dile getirdi:

"Umarım 71'inci ödül töreninde bu yaz ülkemizin bayrağını gönderecek olan sporcularımızı ve spor insanlarımızı ödüllendirecek olacağız."

Arda Güler, İspanya'da olduğu için ödül törenine katılamadı. Bir video mesaj gönderen Arda Güler, "Bu güzel ödüle beni layık gördüğünüz için herkese çok teşekkür ederim. Kariyerimin ve başarılarımın Türk gençlerine örnek olmasını istiyorum."


Arda Güler adına ödülü eski antrenörlerinden Tahir Karapınar aldı.

GECEYE DEV KATILIM

P&G ve Milliyet'in ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye'de spor alanındaki en prestijli ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Konya Miletvekili Mehmet Baykan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, TFF Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erdem katılım sağladı.

2023'ÜN ENLERİ SAHNEYE ÇIKTI

1954 yılından bu yana okuyucularının oylarıyla belirlenen “Sporun En İyileri”nde, bu yıl 2023’ün en başarılı isimleri kürsüye çıktı. Muhteşem gecenin sunuculuğunu Damla Uğurtürk ve Cem Yılmaz yaptı.

7 MİLYON OY KULLANILDI

Türkiye’nin farklı branşlarda spor tarihini yansıtması açısından büyük önem taşıyan Gillette Milliyet Yılın Sporcusu oylamasına bu yıl katılım yine üst düzeyde oldu ve yaklaşık 7 milyon kişi oy kullandı. Spor, iş ve magazin dünyasının önde gelen isimlerinin de hazır bulunduğu dev organizasyon bugün saat 18.45’ten itibaren Milliyet.com.tr, D-Smart, sportstv ve Teve2’den canlı yayınlandı.

HANDE BALADIN KONUŞTU

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesi milli voleybolcu Hande Baladın konuştu. Hande Baladın şu sözleri dile getirdi:

"Geçtiğimiz yıl gerçekten harika bir yaz oldu. Yeni bir antrenörle, takımımıza katılan yeni isimlerle harika bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Hep hayal ettiğimiz, rüyalarda gördüğümüz anları yaşadığımızı düşünüyorum. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Yıllar boyunca akıldan silinmeyecek bir yazdı. Önümüzde Olimpiyat Oyunları ve Milletler Ligi var. İki turnuva da bizim için çok önemli. Herhangi bir ayrım yapmıyoruz. Güzel bir yaz bizi bekliyor."

"HER SENE BU GECEYİ BEKLİYORUZ"

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesi açıklamalarda bulundu. Buse Naz Çakıroğlu açıklamasında, "Biz sporcular için çok önemli ve çok kıymetli bir gece. Her sene aslında bu geceyi bekliyoruz hepimiz. Ödül almasak bile ödül alan arkadaşlarımızın başarılarını çok yakın takip ettiğimiz için onlar adına seviniyoruz. Kim kazanırsa kazansın güzel bir gece olacak hepimiz için" dedi.

"HEYECANLA BEKLİYORUZ"

AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken, 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesi konuştu. Yavuz Ölken şu sözleri dile getirdi:

"70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni hayırlı olsun, heyecanla bekliyoruz. Gillette ve Milliyet başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Spor insanlarımız çok büyük emek sarf ettiler 2023'te. 2024 müthiş bir spor yılı, tüm sporculara şimdiden başarılar diliyoruz. AXA Sigorta olarak tüm sporlara katkı sağlamaya çalışıyoruz. VNL çok önemli, Türk kadın voleybolu çok önemli noktaya geldi. Erkeklerimiz ilk kez Milletler Ligi'nde yer alacak."

ÇALIMBAY'DAN SPORUN OSCAR GECESİ VURGUSU

Ünlü teknik direktör Rıza Çalımbay, 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesi açıklamalarda bulundu. D-Smart'a konuşan Rıza Çalımbay şu sözleri dile getirdi:

"Yıllardan beri yapılan, Milliyet Gazetesi'nin yaptığı, futbol oynadığımız dönemde yarıştığımız, 'yarışma' diyorum ben. Biz her sene bunlar için savaş veriyorduk. Öncelikle ben gerçekten kutluyorum, bugüne kadar çok iyi bir şekilde getirdiler. Bunu istikrarlı bir şekilde bu zamana kadar bu şekilde getirmek kolay değil, tebrik ediyorum. Milli Takım'a gittiğinizde nasıl seviniyorsanız ödül aldığınızda da seviniyorsunuz. O açıdan diğer arkadaşlarımıza örnek oluyoruz. Futbolun veya sporun içinde böyle şeylerin olması daha başarılı kılar."

KIRAGASI: ÇOK GURURLUYUM

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesi açıklamalarda bulundu. Necla Güngör Kıragası açıklamasında şu sözleri dile getirdi:

"Hepimizin ağzında 'geleneksel' diyoruz ama 70 senedir artık geleneksel olmaktan çok bir kültüre dönüştüğü, ben de bu geleneğin bir parçası olmaya devam ettiğim için çok mutluyum. Sadece bir branşa özgü değil bütün branşlarını kapsayan ve spor kültürünü, spor insanlarını bir araya getiren bir gece. Çok mutluyum ve çok gururluyum."

"SPORCUNUN DEĞERİNİ BİLEN BİR GECE"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesi açıklamalarda bulundu. D-Smart'a konuşan Cengiz Durmuş, "Çok değerli. 'Sporun Oscarı' demenize ben de katılıyorum. Bunun çok değerli olduğunu şöyle izah edeyim; Çok büyük emeklerle dünya arenasında yer alan sporcularımız, spor adamlarımızın kendilerine özel bir gecenin olmasını bilmesi ve halka mal olmuş, halktan oylamalarla seçilmiş sporcularımızın olması gerçekten çok onore edici... Burada buna şahitlik etmiş olmamız, her açıdan ülkenin kazandığı bir etkinlik. Sporun ve sporcunun değerini bilen bir gece. Birbirinden değerli sporcuların yarıştığı, heyecan yaşayacağımız bir geceye şahitlik edeceğiz gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

ÜSTÜNDAĞ'DAN SPORUN OSCAR GECESİ VURGUSU

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni öncesi konuştu. D-Smart'a yaptığı açıklamada, özel bir gecede olduklarını belirten Üstündağ, "Her yıl heyecanla oy kullanan, ödülü hak eden kişileri oylamada destekleyen ve sürdürülebilir olarak devam etmesi güzel bir olay. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Jüri üyesi olarak hep bu organizasyonun içinde yer alıyorum. Ödülü alanları alkışlarız, tebrik ederiz" dedi.