Fenerbahçe ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçe'nin İsmail Kartal kararını duyurdu!

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçe'nin İsmail Kartal kararını duyurdu!

23.04.2024 - 13:33 | Son Güncellenme:

Milliyet muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerin gündemini değerlendirdi. Senad Ok, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı sert sözlerle eleştirirken, yönetiminin tecrübeli teknik adam için aldığı kararı canlı yayında duyurdu.

Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında EMS Yapı Sivasspor ile karşılaşan Fenerbahçe deplasmanda 2 puan bıraktı ve lider Galatasaray'ın 4 puan gerisine düştü. 

Haberin Devamı

Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer'in Instagram canlı yayınında Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı. Senad Ok, İsmail Kartal'u çok sert sözlerle eleştirirken Fenerbahçe yönetiminin tecrübeli teknik adamla ilgili aldığı kararı duyurdu.

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"FENERBAHÇE FUTBOL TAKIMI HOCASINI YENEMİYOR"

Bir mucize olması lazım Fenerbahçe'nin şampiyon olması için. Bunu 3 ay önce söylemiştim. VAR konusuna geleceğiz o ayrı bir şey... Fenerbahçe, VAR'ın müdahalesine tepki gösteriyor ama o kadar güçlü bir tepki değil. Hocalarının hataları sezon boyunca devam ettiği için VAR'ın müdahale etmemesi gereken yerlere Fenerbahçe camiası yeteri kadar tepki gösteremiyor. Herkesin kafasında 'Eyvah İsmail hoca takımı bozacak mı' diye düşünüyor. Hüzünlü olmak ayrı bir şey ama ben şaşırmıyorum. Galatasaray şampiyon olabilir. Bunu ironik olarak söylüyorum Galatasaray şampiyon olsa da Fenerbahçe futbol takımı ve futbolcuları daha başarılı. Galatasaray futbolcuları hocalarıyla birlikte hareket ederek bu puanları toplarken Fenerbahçeli futbolcular hocalarına rağmen bu puanları topladı. Fenerbahçe futbol takımı hocalaranı yenemiyor. Hocanın ne kadar önemli olduğunu bugün görüyoruz.

Haberin Devamı

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçenin İsmail Kartal kararını duyurdu

"BÜTÜN SEZON HOCAYA RAĞMEN OLMAZ"

Dünkü maçta yine dayanamadı Dzeko ve İrfan Can'ı oyundan çıkardı. İrfan'ı zaten çıkarmaya hazırlanıyordu gol attı İrfan... Dzeko'yu Tadic'i bir salın. Livakovic denildi aylarca Livakovic'le alakalı da problem yoktu. Dzeko nasıl bir oyuncu? Alex de Souza, Pierre Van Hooijdonk'un karışımı gibi oynuyor Fenerbahçe'de... Gol atamadığı zaman rakip ceza sahasına oyunu yıkan oyuncu. Rakibin kalesine yakın olduğun zaman senin kalende tehlike daha az oluyor. Olympiakos maçında Dzeko oyundan çıkınca Yunan gazeteci rahatlamıştı. Yunan gazetecinin gördüğünü İsmail Kartal göremiyor. Samsunspor maçından sonra oyundan çıkardı oyun dönmedi. Başakşehir maçında 90 dakika sahada kaldı maç döndü. Olympiakos maçında oyundan çıkardı maç dönmedi. Dün çıkardı maç dönmedi. Edin Dzeko'yu oyundan çıakrdığın zaman rakip takım rahatlıyor. İsmail hocanın olaydan koptuğu, bu baskıyı taşıyamadığı maç sonu röportajlarından ve saha kenarındaki duruşundan belli. Nasıl yönetim bunu buraya gidebileceğini göremiyor. Mucizeler hala var Galatasaray puan kaybedebilir ama bu takım hocasına rağmen şampiyon olmaya çalışıyor. Bütün bir sezon hocaya rağmen olmaz. Hocanın kendi içindeki savaşı Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybetmesine neden olabilir.

Haberin Devamı

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçenin İsmail Kartal kararını duyurdu

"ARTIK FENERBAHÇELİ OLMAYANLAR DA ÜZÜLÜYOR"

Puan farkı yok dedi. İsmail hoca hazırlıklı değil. Maç kaybedilirse ne konuşulacağını bilmiyor. Soruyu duyar duymaz dağıldı. Ligin ilk yarısındaki Antalyaspor maçından beri anlatmaya çalışıyorum. Doğru yönetildiğinde bu kadronun şampiyonluk şansı Galatasaray'ın üzerindeydi. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu takımın nasıl oynatılacağı belli. Olympiakos maçından sonra birçok kesimden arkadaşlarım, dostlarım bana mesajlar attı. Fenerbahçeli olmayanlar da üzüldü. Artık Fenerbahçeli olmayanlar da üzülüyor.

Haberin Devamı

"BURUK DEĞİL İRFAN SARALOĞLU YÖNETSEYDİ FENERBAHÇE ÖNDEYDİ"

Okan Buruk değil İrfan Saraloğlu da olsa yeterdi. Fenerbahçe'de Zico döneminde önemli görevler almıştı. Bırak Okan Buruk'u İrfan Saraloğlu, Fenerbahçe'yi şampiyon yapabilirdi. Daha önce Fenerbahçe'de görev yapmış ve şampiyonluk kazanmıştı. Okan Buruk'la İsmail Kartal değil Okan Buruk'un yardımcısı İrfan hoca Fenerbahçe'yi çalıştırsaydı Fenerbahçe, Galatasaray'ın önünde olurdu.

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçenin İsmail Kartal kararını duyurdu

"VAR MÜDAHALESİ VE PENALTI SKANDAL"

Bizim bildiğimiz şu çok bariz bir şey olmadığı sürece çağırmıyorlar. Livakovic'in müdahalesinin penaltı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ben Djiku'nun müdahalesi sebebiyle çağrıldığını düşünüyorum. Livakovic'in pozisyonuna verilen penaltı skandal. Livakovic'in pozisyonunda Manaj zaten düşüyor. Sert de bir müdahale yoktu. Yanlış bir VAR müdahalesi olduğunu söyleyebilirim. Merak ettiğim bir konu Sivassporlu oyuncunun elle müdahalesi vardı. Fenerbahçe doğru yönetilseydi biz bugün penaltı pozisyonu üzerinden giderdik. Hocanın yanlış yönetimi herkesin enerjisini aldı. Haklı olduğun konuda savunma yapamayacak hale getirdi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçenin İsmail Kartal kararını duyurdu

"KALAN HAFTALARDA DA İSMAİL KARTAL İLE DEVAM EDİLİR"

İsmail hocanın bunu taşıyamayacağını ben şahsen çok erken gördüm. Dışarıdan konuşmak kolay ama... İsmail Kartal'ın gelmesindeki mantığı anlattım. Jesus kalmak istemedi. Ali Koç tutmak istemişti. İsmail hoca buraya geldiğinde hep bir fark yaratmıştı. Bunu düşünmüş olabilir ama olaylar düşündüğün gibi gelişmeyebilir. Puan tablosuna bakıp kafa kafaya gidilen bir durumda hocayı nasıl gönderelim düşüncesi olabilir. Müdahalede bence geç kalındı. Galatasaray'ın Cevat Güler'le bir şampiyonluğu var. Elinizde böyle bir kadro varsa yapıalcak şeyler çok basit. Hoca öyle şeyler yapıyor ki herkesin kendisinden bahsedilmesini istiyor. İsmail Kartal'ın gönderileceğini zannetmiyorum. Daha önce mevcut yönetim Pereira'yı da göndermek istemişti ama kimseyi bulamamıştı. Kalan haftalarda da İsmail Kartal ile yola devam edilir. Sporda her şey olabilir. Hala ve hala İsmail Kartal takıma müdahale etmezse Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var. Futbol bu Galatasaray bir yerde takılabilir. Bu sezon Fenerbahçe şampiyon olsun veya olmasın her kulüp yöneticisine ders olsun. Hoca bir kere özür diledi mi? Dzeko neden özür dilesin? Fred neden özür dilesin? Sen özür dileyeceksin hocam! Hep ben hep ben ama özür dilerken biz... Ben karakterliyim, ben iyi hocayım ama hocam yeret artık! Bir arkadaşın, dostun yok mu sana 'Ne yapıyorsun' diyecek. Artık bu noktaya geldik.

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçenin İsmail Kartal kararını duyurdu

"İSMAİL KARTAL BASKIYI KALDIRAMIYOR"

Buralar herkesin kaldırabileceği yerler değil. İsmail Kartal'ın ilk sezonuna bir şey diyemem apar topar gelmişti. O dönemki yönetim daha tecrübeliydi. Her zaman Samandıra'ya gidip hocayı ayağa kaldırmaya çalışıyorlardı. Zirveye oynamak kolay bir şey değil. İsmail Kartal'ın baskıyı yönetebilecek bir hoca olduğunu düşünmüyorum. Bu şansı sonuna kadar hak etti. Oyuncuların da hocanın kararlarından memnun olmadıklarını biliyorum. Hocanın birçok yanlış kararına ses çıkarmadılar. Son olarak Fred bir tepki verdi. Dzeko da Samsunspor maçında bir tepki vermişti. Genel olarak benim için bir sürpriz değil. Sivas'ta verilen penaltıda VAR'ın müdahalesi kesinlikle yanlıştı. Bunları çok güçlü şekilde söyleyememizin sebebi hocaya çok güvenilmediği için... Bunların hepsini aylardır anlatıyoruz. Hocaya destek olmaya çalışarak hocaya yanlış yaptınız. Bırak artık Okan Buruk'la kendini kıyaslamayı. Sen kendinle olan mücadeleni neden Fenerbahçe'nin önüne koyuyorsun? Bize ne İsmail Kartal'dan? Fenerbahçelilerin derdi İsmail Kartal değil. Sen kupayı alıp müzeye koy Fenerbahçe taraftarı senin heykelini yapar. Neden beni övmüyorsunuz diye diye kendi egosundan Fenerbahçe'ye zarar verdi. Dzeko neden varsa sen de o yüzden oradasın. Başkanın bu duruma geleceğini hissetmesi lazımdı. 

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçenin İsmail Kartal kararını duyurdu

"TARİHTE İLK KEZ BİR TAKIM HOCASINA RAĞMEN ŞAMPİYON OLABİLİR"

Fenerbahçe buradan şampiyon olursa tarihinin en önemli 3 şampiyonluğundan biri olur. Galatasaray puan kaybedebilir. Biz futbolda neler gördük. Artık birilerinin İsmail hocaya sakatlık olmadığı müddetçe takıma dokunma demesi gerekiyor. Her şey olabilir belki de futbol tarihinde ilk kez bir takım hocasına rağmen şampiyon olabilir.

"PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK DİYORDUN NE OLDU ŞİMDİ?"

Fenerbahçe'nin gündemi ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazanması üzerineydi ama bu duruma şaşırmadım. Hazırlıklı olduğum için büyük travma yaşamadım. İsmail hocayı takip ediyorum ne tepki verebileceğini görüyorum. Durumun fotoğrafını çekebildiğim için hazırlıklıydım. İsmail hoca bir mucize olur da takımı oyunculara emanet ederse şampiyonluk şansı olabilir. Psikolojik üstünlük diyordun ne oldu şimdi hocam? Neden bu işlere gidiyorsun? Fatih Terim sever bu işleri basın toplantılarında bazen söyler. Sen neden bunları söylüyorsun? Psikolojik üstünlük dedin Galatasaray şu an 4 puan önde. Başkaları gibi davranmaya çalışma hocam! Fatih Terim, Abdullah Avcı gibi karakterler farklı sen farklısın. Bunları yönetemeyeceğini ben biliyorum. İnsanlar şimdi psikolojik üstünlük kimde diye soruyor. Sen kendi sahanda Galatasaray'a karşı top oynayamamışsın psikolojik üstünlük kimde diyorsun. Niye Kadıköy'de Galatasaray'a karşı futbol oynayamadın? Bunları anlat hocam. Dzeko, Tadic, Fred tüm futbolcular Galatasaray'la oynanan Süper Kupa maçını oynamak istedi. Hoca kendini düşünmekten Fenerbahçe'yi unutmuş. 

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçenin İsmail Kartal kararını duyurdu

"BÖYLE DEVAM EDERSE GALATASARAY DERBİYE ŞAMPİYON ÇIKAR"

Takım bugün izinli. Moraller bozuk. Bunun dışında ekstra bir şey söylemeye gerek yok. Tüm Fenerbahçe camiası Galatasaray'ın puan kaybını bekleyecek. Bunun dışında bugünlerde bir karar çıkmaz. Ali Koç kaç milyon euro para harcadı. Dzeko, Fred, Tadic, Livakovic, Cengiz geldi. Yazık! Her şeyden önce Fenerbahçe taraftarına yazık. Mucizeler olabilir. Adana Demirspor, Sivasspor, Karagümrük, Fenerbahçe ve Konyaspor maçları ve Galatasaray'ın... İsmail hoca oyuncuları rahat bırakıp karışmazsa Fenerbahçe'nin şansı olduğunu düşünüyorum. Böyle devam ederse Galatasaray, Fenerbahçe'nin karşısına şampiyon çıkar. 

"ALİ KOÇ'UN YENİDEN ADAY OLABİLECEĞİNİ DUYDUM"

Sayın başkan bir karar verecek. Karar vermek bu kadar zor olmamalı. Diğer başkan adayı olması düşünülen isimler Ali Koç aday olursa aday olmayacaklarını söylüyorlar. Son dönemde yaşanan olaylar sebebiyle Ali Koç'un yeniden aday olabileceği yönünde bilgiler aldım. Şampiyonluktan bağımsız aday olabileceğini duydum.

ÖZEL | Senad Ok, Fenerbahçenin İsmail Kartal kararını duyurdu

"OOSTERWOLDE DIŞINDA EKSİK YOK"

Derbi öncesi Oosterwolde dışında eksik yok. King döndü. Mert Hakan Yandaş'ın da durumu iyi. Bir tek Jayden Oosterwolde'nin sakatlığı bulunuyor.

Yazarlar