Dünyadan Futbol Roger Schmidt'ten Orkun Kökçü cevabı! 'Olumsuzluk yaratmak istemedi'

Roger Schmidt'ten Orkun Kökçü cevabı! 'Olumsuzluk yaratmak istemedi'

28.03.2024 - 18:25 | Son Güncellenme:

Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt, Orkun Kökçü'nün açıklamaları sonrası yaşanan olaylar ve şu andaki kararına dair açıklamalarda bulundu.

Roger Schmidtten Orkun Kökçü cevabı Olumsuzluk yaratmak istemedi

Milli futbolcu Orkun Kökçü'nün Hollanda basınına verdiği röportaj Portekiz'de şok etkisi yaratmıştı. Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt'i eleştiren Orkun Kökçü, Casa Pia maçı kadrosuna dahil edilmemişti.

Haberin Devamı

Orkun Kökçü daha sonra milli takım arasında A Milli Futbol Takımı'na dahil olmuştu. Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt, Orkun Kökçü'yle ilgili konuştu.

Casa Pia maçındaki kadro dışı kararına değinen Roger Schmidt, "Casa Pia ile oynayacağımız maç sırasında henüz röportajı analiz etmemiştim ve Orkun Kökçü'nün dışarıda kalmasının daha iyi olacağını düşünmüştüm" dedi.

Orkun Kökçü ile görüştüğünü belirten Roger Schimdt, "Orkun Kökçü şimdi geri döndü ve onunla konuşma fırsatım oldu. Orkun Kökçü, hiçbir zaman takımın içinde olumsuzluk yaratmak istemedi. Casa Pia maçından önce de oyuncunun karakterinden emin olduğumu söylemiştim" ifadelerini kullandı.

Orkun Kökçü'nün bir hata yaptığını vurgulayan Roger Schimdt, "Bir hata yaptı. Bu konu ilginizi çekmiş olabilir ama Benfica için olumlu değildi. Hata yapsalar bile bunlar benim oyuncularım. Bu konu hakkında konuştuk" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Chaves maçına dair soruya tecrübeli teknik direktör şu cevabı verdi:

"Artık sahada yeteneklerimizi gösterme zamanı geldi. Konsantrasyonumuzu etkileyecek her şeyi bir kenara bırakmalıyız."

Orkun Kökçü sezon başında imza attığı Benfica'da 34 maça çıktı. Yıldız orta saha bu karşılaşmalarda 3 gol attı ve 10 asist üretti. 23 yaşındaki orta sahanın Benfica ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2028'de sona erecek. Orkun Kökçü'nün güncel piyasa değeri 30 milyon euro.