Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fethiye Belediyesi tarafından işeletilen ve tatilcilerin ilgi odağ olan Akmaz Halk Plajı ve mesire alanı, 2024 yaz sezonu açılışını yaptı.

Fethiye Belediye Hizmetleri Turizm ve Ticaret AŞ tarafından işletilen Akmaz Halk Plajı ve mesire alanının, 2024 yaz sezonu açılışına, Fethiye Belediyesi başkan yardımcıları Sabri Oğuz Bolelli, Veli Uysal, Güzide Özkaya, birim daire amirleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 Mayıs Engelliler Haftası’nın ilk gününde gerçekleşen etkinlikte ayrıca; Fethiye’deki özel eğitim kurumları, Altı Nokta Körler Derneği, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Fethiye Alzheimer Derneği, Fethiye Otizm Derneği başkan ve yöneticileri de yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Akmaz’da temizlik, çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışması yapan Günlükkent Sitesi yönetici ve sakinleri de Akmaz Halk Plajı’nın açılışına katıldılar. Açılışta dans gösterileri ve yüz boyama etkinliği yapıldı. Katılımcılara ücretsiz yemek servisi sağlandı.

Haberin Devamı

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Düzenlemeler yapıldı

Akmaz Halk Plajı ve mesire alanında; tesisteki duşların, tuvaletlerin, mesire alanı ve ortak kullanım bölgelerinde yeniliklerin yapıldığı görüldü. Piknik masa sayısının artırıldığı Akmaz Halk Plajı’nda, kurumuş ve yıkılma tehlikesi olan ağaçlar temizlendi, bölgede geniş çaplı bir peyzaj çalışması yapıldı.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, açılışta şöyle konuştu: “Fethiye Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası şenliğimizi Akmaz Halk Plajı’mızda gerçekleştiriyoruz. Farkındalığın artması, engellilerimizin yaşama daha çok katılımlarını sağlayabilmek, sorunlarına çözüm olmak için düzenlediğimiz bir etkinlik. Bugün ayrıca Akmaz Halk Plajı’nın da açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu plajımıza da engelli platformu koyacağız. Bu vesileyle yeni turizm sezonunun Fethiye’ye hayırlar getirmesini diliyorum.”

Şehirlerin geleceği kentler zirvesi’nde değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68'inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024'te İstanbul'da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi'nde paylaşacak.

Haberin Devamı

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Havalı korna denetimi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kentte özel halk otobüslerine yönelik havalı korna denetimi yaptı. Denetimler sırasında halk otobüslerinde bulundurulması yasak olan havalı kornalara el konularak, sürücüler hakkında yasal işlem uygulandı.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Kadınlar için kaynakçılık kursu

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi’nin Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte düzenlediği, kadınlar için kaynakçılık mesleki eğitim kurslarına başvurular devam ediyor. 20-31 Mayıs’ta gerçekleştirilecek kaynakçılık kursunu tamamlayan kadınlar, uluslararası geçerliliğe sahip sertifika almaya hak kazanacak.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Çölyak hastalarına gıda desteği

Beyoğlu Belediyesi, glütensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına yardım elini uzatmaya devam ediyor. Çölyak hastalarının 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nü kutlayan Beyoğlu Belediyesi, çölyak hastalarına düzenli olarak yapılan glütensiz gıda yardımı paketi içeriğinin zenginleştirildiğini duyurdu.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Antalya yeni bir sembol kazanıyor

Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat, kültürel miras buluşmalarının sonuncusu Antalya’nın Kaş ilçesi sınırlarındaki Patara Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. Milliyet yerel yönetimler yazarı olarak bizim de hazır bulunduğumuz etkinlikte, taşları yüzlerce yıl kumlar altında kaldıktan sonra yeniden inşa edilen Patara Deniz Feneri’nin restorasyon sürecini, kazının onursal başkanı Prof. Dr. Havva İşkan’dan dinledik. Türkiye çapındaki tüm antik kentlere örnek olması gereken proje tamamlandığında Kaş turizmi, yeni bir cazibe merkezi kazanacak. Ancak belediyelerin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Özellikle Antalya Büyükşehir sınırları içinde böyle gün yüzüne kavuşmayı bekleyen onlarca eser bulunuyor.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Kazı çalışmalarını yerinde inceledi

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Ildırı, Alaçatı ve Çeşme merkezdeki arkeolojik kazı alanlarını ziyaret etti. Denizli, “Tarihi ve kültürel miraslarımıza sahip çıkarak, tüm ziyaretçileri tarihimizle buluşturacağız” dedi.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Marmara Bozbey’e emanet

Marmara Belediyeler Birliğinin 2024 yerel seçimleri sonrasında 8 Mayıs 2024’te İstanbul’da düzenlenen 2024 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nda, meclis üyelerinin oylarıyla başkanlık görevine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey seçildi.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Hediye ve çiçek kabul etmiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkanlarına tebrik ziyaretlerine başladı. Hediye ve çiçek kabul etmeyen Özel’e, ilk durağı Afyon’da Belediye Başkanı Burcu Köksal, anı olarak Atatürk heykeli plaket verdi. Afyon’dan Eskişehir’e geçen Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde kısa bir toplantı yaptıktan sonra Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerini ziyaret etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Özgür Özel’e Odunpazarı’nı anlatan bir kitap hediye etti.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Kiraz hasadı başladı

- Mersin’in Erdemli ilçesinde turfanda kirazın ilk hasadı yapıldı. Bu yıl ilk hasat Koramşalı köyünde gerçekleştirildi. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, kiraz işçileriyle yılın ilk turfanda kiraz hasadını başlattı. Kendi köyünde bahçeleri gezen Başkan Kara, işçilere bol kazanç ve bereketli bir sezon diledi.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

İlk gece seferi başladı

- Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden MOTAŞ trambüs, gece seferlerine başladı. Vatandaşların gece ulaşım sıkıntısı yaşamamaları noktasında başlatılan uygulamada gece seferleri 23.30-04.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

Cep Otopark artık ücretsiz

- Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kent merkezinde 14 yıldır BELTAŞ tarafından işletilen ücretli cep otoparkı uygulamasına son verdi. Denizli’de cep otoparkları ücretsiz hale getirildi.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

27 bin kişiye hizmet

- Ankara’da, Çankaya Belediyesi yıl boyunca eğitim alan kursiyerlerinin ürettiği çalışmaları başkentlilerle buluşturdu. Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen “Çankaya Evleri Yıl Sonu Sergileri” ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Çankaya Evleri’nde her yıl yaklaşık 27 bin kursiyer eğitim alıyor.

Ege’nin yeni gözdesi Akmaz plajı

HAFTANIN ELEŞTRİSİ

İletişim zayıf!

31 Mart yerel seçimlerinden sonra görevlerine başlayan belediye başkanlarını hayırlı olsun demek için arıyorum. Bu süreçte en çok sorunu CHP’li belediyelerde yaşadım. Evet, başkanların bir yoğunluğu var. Lakin seçim biteli 43 gün olmasına rağmen telefona cevap vermeyen, hatta ilk 43 günde telefon numarasını değiştiren başkanlarla karşılaştım. Başkanlar yoğun olabilir ama bence özel kalem müdürleri ve danışmanları bu süreci daha iyi yürütmeli… Biz gazetecilerin bile ulaşamadığı başkanlara vatandaş nasıl ulaşacak?

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...