Gündem Kabine, Erdoğan başkanlığında toplandı! İşte masadaki kritik başlıklar

Kabine, Erdoğan başkanlığında toplandı! İşte masadaki kritik başlıklar

16.04.2024 - 15:41 | Son Güncellenme:

Seçimler ve ardından Ramazan Bayramı’nın da sona ermesiyle 1,5 aylık aranın ardından kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. 3 saat süren toplantı sona erdi.

Kabine, Erdoğan başkanlığında toplandı İşte masadaki kritik başlıklar

Yerel seçimlerin ardından ilk Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Külliye’de toplandı. Kabine en son 4 Mart’ta toplanmıştı. Hem Erdoğan’ın hem de bakanların sahada olduğu yerel seçim sürecindeki yoğun mesai nedeniyle kabine toplantılarına bir süre ara verilmişti. 3 saat süren toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Haberin Devamı

 

Kabine, Erdoğan başkanlığında toplandı İşte masadaki kritik başlıklar

 

 

IRAK ZİYARETİ PAZARTESİ GÜNÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran-İsrail gerilimi Ortadoğu’da etkilerini sürdürürken, 12 yıl önce Başbakanken gittiği Irak’a, bu kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla 22 Nisan’da günübirlik resmi bir ziyarette bulunacak. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde en önemli konu başlıklarını bölgedeki son gelişmeler ile terörle mücadele oluşturacak.

Erdoğan’ın Irak’taki temaslarında terörle mücadele konusu tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılacak. PKK terör örgütü ile mücadele için atılacak adımlar karara bağlanacak. Erdoğan’ın Bağdat hükümeti ile görüşmesinde en az 25 maddeden oluşması beklenen mutabakat zaptının da imzalanması planlanıyor.